Sambusa-workshop Feat Ilham

På Vild Smag Festival lørdag kan du lære at lave en ægte Somalisk Sambusa!

Sambusa og Samosa er det samme, det handler bare om hvad man kalder det. Men på Vild Smag Festival kan du tilpasse din Sambusa til årstiden. Smag på Aarhus har nemlig været ude i skoven og samle urter ind som du kan putte i, så hvem ved om vi finder på en helt ny Dansk Somalisk egnsret.
Det at hjælpe med at folde dejen stege Sambusaen hjælper Ilham med. Selvom det ser svært ud, kan alle være med - alder betyder ingenting.

Sambusa til alle lejligheder
Vi spiser altid sambusa under ramadanen — det er et let måltid der indeholder det hele og smager rigtig godt! Vi spiser den også når der er fest og nu også på Vild Smag Festival på lørdag på Bispetorv fra 11 - 17 — Kom, Lær + Smag

"Jeg er vokset op med min mor der laver sambusa hun lærte mig at lave dem da jeg var 9-10 år og jeg kan huske det var svært den teknik med at man holder den i hånden mens man folder. min datter var nødt til at ligge den på bordet og så folde den, så det er meget med det håndelag man skal lære
det er også vigtigt at dejen bliver lukket helt, så der ikke kommer olie ind i den når den steges"

Ilham

 

line lone kristensen
Karela

Karela har en bitter smag og skulle være godt mod sukkersyge, siger de i Bazar Vest

"Karela er en agurke-lignende grøntsag med en lidt bitter smag. Den skulle være god mod sukkersyge"
 

Abdul (Bazar vest)

line lone kristensen
Maleks madklub — Falafel à la Gellerup

I tirsdags inviterede Malek igen til palæstinensisk madklub — her serverede han falafler i pitabrød med humus, tahin-dressing og salat.
 

"De vigtigste ingredienser når man skal lave falafel er kikærter, løg og persille"

"Mange begår den fejl at koge kikærterne inden de hakkes — det er ikke nødvendigt når de skal frituresteges"

Malek


find opskriften på falafel her:

Sambusa & Sabaya à la Gellerup

Under Aarhus Architecture Festival 2016 fik Ilham kreeret en appetit vækkende indblik i en madkultur vi MEGET gerne vil smage mere af. Den lille lune picnic var helt perfekt en lidt kold forårsdag.

Sambusa er den somaliske samosa - dog mindre, men med mange flere smagsvarianter - Grønsager, Kød, Fisk, Specielt den med fisk er overraskende lækker og har rødder helt tilbage fra fiskeri erhvervet iSomalia.
Sabaya er en madpandekage der holder sammen på et fyld, der holder sig frisk og lækker hele dagen, kan derfor spise både kold og varm.
Glæder os allerede til at sætte tænder og mave til næste omgang sambusa & sabaya à la Gellerupparken.

Burger à la Gellerup — Workshop

Så skete det !! Gellerup har nu fået sig helt egen BURGER!
I løbet af blot 4 timer blev der brainet - udviklet - afprøvet - smagt og vurderet og vi har fundet en VINDER! Nu tænker du at du gerne vil vide, hvad der er i denne Burger og det kan du sagtens komme til, du skal bare komme ud på gaden og finde den Nye Bygade i Gellerup.Og det er altså imorgen FREDAG fra kl 16 velbekommen.

Det er Hiphop & Burgers som vil stå for produktionen, men det er et samarbejde mellem KLIG og Smag à la Gellerup som har skabt denne Burger Innovationen.

Projektet er lavet i samarbejde med Food Maker, som er støttet af Nordea-fonden.

Okra
 

"Okra er en squash lignende grøntsag med højt indhold af stivelse. Jeg bruger den især i gryderetter og salater hvor den tilføjer en super konsistens"

— Ilham

line lone kristensen