Falafel — Feat: Malek
Til ca. 20 personer:
1,5 kg kikærter
1 kg løg
2 fed hvidløg
1 stort bund persille
1/2 bund dild
1 frisk chili
2 spsk spidskommen
2 spsk tørret koriander
lidt anis
3-4 spsk salt
1/2 spsk falafel krydderi
3 spsk sesamfrø efter behov
“De vigtigste ingredienser
til falafel er persille og løg”
Fremgangsmåde:
1 — kikærter lægges i blød minimum 12 timer
Tip: "Tilsæt en knivspids natron, dette får kikærterne til at hæve og du undgår oppustet mave"
2 — Skyl kikærterne efter de har stået i blød
3 — Sørg for det har dryppet mest muligt af inden de hakkes fint
Tip: "skyld persillen i saltvand, det hjælper på at fjerne alt snavs"
4 — Hak også persille, løg, hvidløg, dild og chili
5 — Bland de hakkede ingridienser og tilsæt så krydderierne
6 — tilsæt tilsidst et nip natron for at få falafelerne til at hæve
Tip: "brug halvt flydende fritureolie, da det ikke vil trænge ind i falafelerne på samme måde"
7 — brug en tyndbundet gryde
8 — frituresteges til de er brune
9 — lad dem dryppe af på et kaffefilter eller lignende før servering