Sambusa — Feat: Ilham 

Sambusa dej til ca 20 stk:

250 g hvedemel
ca 2 1/2 dl vand
1/2 tsk salt

Ilhams fyld:

Oksekød
Porre
Forårsløg
Hvidløg
Chili
Spidskommen
Grønsagspulver

"Jeg er vokset op med min mor der laver sambusa hun lærte mig at lave dem da jeg var 9-10 år og jeg kan huske det var svært den teknik med at man holder den i hånden mens man folder"

Fremgangsmåde:

1 — Dejen æltes til en sammenhængende masse — brug lidt olie tilsidst for at få det til at slippe fingerne.

2 — Fordel dejen i kugler af ca tennisbold størrelse.

3 — Rul dejel halvt ud og smør den så med olie på en side. nu lægges en anden halvt udrullet dejklump ovenpå og de rulles sammen tynde.

4 — del dejen i fire dele.

5 — på en tør pande bages den udrullede dej let til de kan skilles ad på midten — på den måde går processen dobbelt så hurtigt.

6 — nu er dejen klar til at foldes med det ønskede fyld inden de steges i olie.

Tip: "min datter var nødt til at ligge den på bordet og så folde den, så det er meget med det håndelag man skal lære"

7 — Brug en blanding af vand og mel til at holden dejen tæt.

Tip: "det er også vigtigt at dejen bliver lukket helt, så der ikke kommer olie ind i den når den steges"