Kooperativ baseret på ægte
madkultur fra Gellerup

Kooperativet kan beskives gennem fire demintioner:

1D / Fundament: Smag à la Gellerup er baseret i Gellerup, et boligområde i Brabrand uden for Århus, og fundamentet er derfor vores ambassadører med rødder i Gellerup. De er værdifulde og helt essentielle for at Smag à la Gellerup repræsenterer den ægte smag af Gellerup.

2D / Identitet: For at give vores ambassadører i Smag à la Gellerup det bedste udgangspunkt har vi startet et madkooperativ, som et fælles udgangspunkt for at lave ægte mad fra Gellerup. Vi giver samtidig et bud på et nyt image for Gellerup, hvis udtryk er drevet af beboernes engagement og passion for mad.

3D / Sted: Smag á la Gellerup er et neutralt mødested - et rum for oplevelser og møder gennem mad. Maden er vores værktøj til at interagere, udforske og engagere os i hinanden som mennesker over et måltid mad.

4D / Fremtid: Smag à la Gellerup er i konstant udvikling, både internt i kooperativet og når vi tager Smag à la Gellerup med rundt i Danmark. I vores øjne er sparring og samarbejder med andre afgørende for at holde sig skinnende ny og frisk. Hvis du derfor har en god idé til et samarbejde, så skriv gerne til os!

 

 

 

Først og fremmest er Smag à la Gellerup et madkooporativ baseret på ægte madkultur fra Gellerup. Samtidig er det også et rum for for madoplevelser og en platform, som skal være med til skabe madfællesskaber og relationer mellem folk. Smag á la Gellerup er et madkooporativ i konstant forandring og udvikling.

Ambassadør for Smag à la Gellerup
En ambassadør i Smag à la Gellerups øjne er en essentiel del af madkooporativets DNA. De er ikke blot repræsentanter for Smag à la Gellerup, men de er fundamentet hvorpå vi bygger madkooporativet. Vi tror på at passion er vigtigere end erfaring. Vores ambassadører er ikke professionelle indenfor madlavning, men til gengæld har passion og en ægte kærlighed til deres madkultur! 

Mission
Vores mission med Smag á la Gellerup er at give mad-passionister fra Gellerup et springbræt til omverdenen - og omvendt ønsker vi at tilbyde folk fra hele Danmark muligheden for at smage på Gellerup.

Hvad smager Gellerup af?

Området
Det begyndte i 1960’erne som store visioner om at skabe en bydel, hvor man kunne bo fra vugge til grav. Et område, der indeholdt alt det, man kunne ønske sig af det gode liv. I 1970’erne betyder energikrisen at Brabrand Boligforening indgår en aftale med Aarhus Kommune om at udleje en del af boligerne til udenlandske flygtninge og asylansøgere fra bl.a. Tyrkiet. I 1980’erne og 1990’erne kommer der også en stor del flygtninge fra Palæstina og Libanon og Somalia, og området oplever i årene efter en del problemer med at tilpasse sig nye tider og får bl.a. prædikatet ‘ghetto’. I 2011 iværksatte Aarhus Kommune så den ny Helhedsplan for området, i forsøget på at åbne området op for omverdenen og give Gellerup et nyt liv.

 

Ægte madkultur
I TV er der hundredevis af madprogrammer med mad fra rundt om i verden, men kig i stedet ud på Gellerup - verden er faktisk lige her. Gellerup er noget helt specielt. Området rummer mere end 80 nationaliteter, hvilket i vores øjne også betyder mere end 80 unikke og ægte madkulturer. Vi mener også at mad kan mere end blot mætte maven. For Smag à la Gellerup er mad også et værktøj til at kommunikere og et samlingspunkt for mennesker på tværs af kulturer og opvækst.

 

Ambassadører